Korujen hoito-ohjeita

Korusi pysyvät kauniimpina pidempään kun noudatat seuraavia hoito-ohjeita. Korut kuluvat kun niitä käyttää. Jatkuvassa ihokosketuksessa korujen pinnoite kuluu nopeammin eikä koruja suositella pidättäviksi ympärivuorokauden.  Sauna ei ole hyvä kaveri koruille, koska liiallinen kuumuus ja ylenpalttinen kosteus vaurioittavat ja kuluttavat koruja. Aurinkoa ottaessa ei myöskään suositella pidettävän koruja. Muista liikuntaa harrastaessasi, että hiki kuluttaa pinnoitetta nopeammin.

Tarvittaessa puhdista koru varovasti kuivalla säämiskällä ja jos korusi kastuu kuivaa se pehmeällä kankaalla varovasti, mutta huolella.

Ohjeet:

- säilytä korusi niin, etteivät ne pääse hankautumaan ja naarmuuntumaan kosketuksesta toisiinsa.

- vältä kylpemistä, uintia, saunomista ja suihkussa käyntiä korusi kanssa.  Vältä myös auringonottoa ja nukkumista korujesi kanssa.

- muista vanha viisaus korujen kanssa, että sen mikä viimeisenä puet yllesi, ota se ensimmäisenä pois. 

- korut eivät myöskään pidä kemikaaleista kuten ihovoiteista, hajuvedestä ja hiuslakasta. Pue koru yllesi aina vasta näiden aineiden laiton jälkeen.

- kivi- ja lasikorut voivat rikkoontua pudotessan vasten kovaa pintaa kuten kivilattialle.

- koruja ei ole tarkoitettu lasten leikkeihin. Lasten korut sopivat vasta yli 3-vuotialle.

- helmikorut naarmuuntuvat helposti joten säilytä niitä erikseen korupussissa. Helmen pinta on pehmeä ja terävät esineet voivat helposti naarmuttaa niitä.

- kemikaalit kuten hiuslakat, hajuvedet ja deodorantit  saattavat vähitellen muuttaa helmen väriä. Pue helmet ylle vasta meikin ja hiustenlaiton jälkeen.

- metallikorut tummuvat ajan kuluessa ja siihen vaikuttavat kemikaaliset reaktiot, sekä ihosta erittyjä suola ja lika edistävät tätä reaktiota. Toisten ihmisten korut tummuvat nopeammin ja enemmän kuin toisten. Myös hajusteet ja ihonhoitotuotteet edistävät korujen tummumista. Tähänkin pätee se, että ensin meikki ja hiuksen kuntoon, sitten vasta korut.

Lisätty ostoskoriin